Юношите на Спартак (Плевен) ще зимуват на десето място

Възпитаниците на Цветомир Младенов завършиха 1:1 със Септември в последния си мач за годината

Тимът на Спартак (Плевен) в Елитната юношеска група до 17 години ще зимува на десето място в класирането, след като в последния 16 кръг на есенния полусезон завърши наравно със Септември (София) - 1:1. Така възпитаниците на Цветомир Младенов имат 18 точки, постигнати след 4 победи и 6 равенства. 6 са загубите на отбора от началото на сезона. Головата разлика на плевенските таланти е 14-30.

Припомняме, че тoва е дебютен сезон за родените през 1998-1999 г. футболисти, така че представянето им до този момент със сигурност може да се определи като успешно. Сред проблясъците през сезона може да изтъкнем победата на спартаклии над ЦСКА с 2:0 в София, както и визитата им в Стара Загора, където измъкнаха равен на местния Берое, след което пък бяха изпратени с аплодисменти от домакините.

На първо и второ място в класирането на Елитната юношеска група са формациите на Славия и Лудогорец с по 38 точки. Трети е Левски с 37, четвърти - Литекс с 36. Любопитна подробност е, че ЦСКА ще зимува зад Спартак (Плевен), на 11-то място.