Оставиха в ареста 22-годишен рецидивист, откраднал автомобил и го опожарил

Разследването по делото продължава

По предложение на Районна прокуратура – Плевен, Районният съд наложи постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на лицето Теодор М., привлечен в качеството на обвиняем за кражба, извършена в условията на опасен рецидив.

На 18 ноември 2015 г. е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че предишния ден в Плевен, чрез използване на техническо средство – ключ, отнел чужда движима вещ оставена без постоянен надзор – лек автомобил "Рено Туинго" от владението на собственика, без негово съгласие с намерението противозаконно да я присвои - престъпление по чл. 194, ал. 1 от НК.

В резултат на предприетите незабавни действия по разследването, автомобилът, предмет на престъплението е бил намерен изоставен и опожарен.

В хода на проведеното разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършител на деянието е лице на 22 години оъ Плевен, многократно осъждан за престъпления против собствеността.

С постановление от 11 декември 2015г. на наблюдаващия прокурор от Районна прокуратура – гр. Плевен, същият е задържан под стража за срок до 72 часа. На 14 декември е внесено предложение до Районен съд – Плевен, по отношение на обвиняемия Теодор М. да бъде взета постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Внесеното от страна на прокуратурата предложение е било уважено. Разследването по делото продължава.