2 години и 8 месеца затвор за плевенчанин, замесен в ало-схема

Телефонните измамници измъкнали над 13 бона от 80-годишна баба

2 години и 8 месеца затвор постанови Плевенски окръжен съд спрямо И.Ц.П. заради участието му в ало-схема, ощетила възрастна жена с 13 400 лева. Наказанието ще се изтърпи при първоначален строг режим.

Случаят е от 2014 година, когато телефонен измамник се представил за лекар и отнел от 80-годишна плевенчанка горепосочената сума.

На 25 ноември в 09:20 часа в Първо РУП - Плевен е получен сигнал от 62-годишен от село Конуш, област Хасково. Мъжът е обяснил, че на 24 ноември на домашен телефон на 80-годишната му тъща е получено обаждане от непознат мъж, който се е представил за професор Стефанов и е съобщил, че дъщеря й е катастрофирала и се нуждае от спешна операция. Необходима била голяма сума пари за лечението й за поставяне на златни стави за спасяването на крайник от ампутация.

На 24 ноември плевенчанката е изтеглила 13 000 лева, които по-късно, по указание на "професора" ги е предала на улицата пред входа на жилищния блок, в който живее, на непознат мъж. След като е предала парите възрастната жена е провела разговор с дъщеря си – 60-годишна от село Конуш е разбрала, че е измамена.