Съдят пишман техник от Козар Белене, разменил фази на бойлер и убил жена

При влизане в банята 30-годишната жертва попаднала под токово напрежение

Окръжна прокуратура-Плевен внесе обвинителен акт срещу 30-годишен мъж, извършил ремонтна дейност по електрическо табло в жилище, като поради недостатъчни знания допуснал грешка и по непредпазливост, в резултат на токово напрежение, причинил смъртта на една жена - престъпление по чл. 123 ал.2 вр. ал.1 предл.1 от НК.

Обвинението срещу Тихомир Ц. е за това, че на 7 февруари 2015 г. в с. Козар Белене, общ.Левски, в жилища на негови съседи, поради незнание на правно-регламентирана дейност, представляваща източник на повишена опасност – изграждане и реконструкция на електрически мрежи, която той нямал право да упражнява, съгласно Правилник за безопасност и здраве при работа по електрообзавеждането с напрежение до 1000V, /извършил ремонтни дейности по електрическото табло и поради недостатъчни знания, извършил размяна на фазовия и нулевия проводник, което довело до промяна на местата за подаване на ток към бойлера/.

С действията си по непредпазливост причинил смъртта на Цветелина Ц., която при влизане в банята попаднала под токово напрежение.

Предстои насрочване на делото за разглеждане от Окръжен съд.