Филм на ужасите в Плевенско: Сложиха ми чувал на главата, качиха ме на ченгел и ме биха

Общински съветник от Червен бряг в ареста за отвличане и жесток побой

Общински съветник е арестуван за отвличане и жесток побой на двама души. Заедно с политика от Червен бряг е задържан и неговият син. Има и сериозни подозрения, че полицията се е опитала да прикрие случая, стана ясно от репртаж на Нова тв.

Йордан Чеков живее в село Чомаковци на няколко километра от Червен бряг. 35-годишният мъж не си е и помислял дори, че рано в събота сутрин, когато се прибира пеша към дома си, ще бъде главен герой във филм на ужасите.

"Сложиха ми един чувал на главата, качиха ме на някакъв ченгел и започнаха да ме бият”, разказа Чеков. Той твърди, че с нищо не е предизвикал нападателите си. Йордан посочи като виновник общинския съветник Анатолий Иванов, който не се изявява за първи път.

Иванов и синът му Мирослав вече станаха известни от предаването "Разследване" на Нова тв, което разкри общински далавери с европроекти за милиони левове в Червен бряг. Тогава Анатолий Иванов стана известен като кмета на Червен бряг в сянка.

Според потърпевши полицията покровителства Анатолий и сина му, а последният побой е прикрит. Йордан не е единственият пребит в същия ден. Пребит е още един мъж – Радослав Тодоров, който се страхува да застане пред камерата на Нова телевизия. След разказа на Радослав полицията тръгва по сигнал.

Патрулка тръгва натам, само че не влиза в обекта повече от 20 минути. Междувременно на място пристига линейка, която обаче е отпратена, разказва полицай. По думите му получава заповед още по-отгоре от шефа на районното управление в Червен бряг Лидия Петкова, която в момента е в отпуск.

След като е бил пребит в базата на Анатолий Иванов, 35-годишният Йордан е докаран в болница от полицаите. Там лекарите констатират, че нараняванията му не са тежки и е паднал. Йордан е записан в официален документ в болницата с друга фамилия - вместо Чеков – Исов. Случайно или не и ЕГН-то е объркано.

"Предложиха ми 3000 лева, за да скъсам документите и да нямам проблеми. Не ги взех”, разказа Йордан.

Oпитите на Нова телевизия да се срещнат с общинския съветник Анатолий Иванов са неуспешни, но успяват да говорят със сина му Мирослав.

Междувременно късно снощи Анатолий Иванов и синът му са задържани. По случая работи Върховната касационна прокуратура. Освен за отвличане и жесток побой над двама души, разследващите събират доказателства и за прикриване на престъпление от полицията в Червен бряг. Двамата остават в ареста за 72 часа, а след изтичането им Окръжната прокуратура в Плевен ще внесе искане за постоянно задържане. За престъпленията, за които са обвинени, законът предвижда от 10 до 20 години лишаване от свобода или доживотен затвор.