Експертна фирма ще проверява финансите на МБАЛ Червен бряг

За деветте месеца на годината здравното заведение има отрицателен финансов резултат от 45 687 лева

Общинският съвет прие отчета на Многопрофилната болница в Червен бряг за 9-месечието на тази година и възложи на общинския кмет да наеме експертна специализирана фирма, която да направи пълно обследване на приходно-разходната дейност на болницата и да представи проектодоговор с избраната фирма.

Временната финансова помощ от 30 000 лева за „МБАЛ Червен бряг“ ЕООД, гласувана от общинския съвет през юли т.г., която трябва да бъде върната до 15 декември 2015 г., да се предостави от кмета Данаил Вълов като общинска субсидия , реши още на днешното си заседание Общинският съвет.

Общинарите разрешиха на управителя на болницата д-р Цветан Костадинов да поднови и сключи договор за кредит за оборотни средства, тип овърдрафт, за 120 000 лева със Societe Generale Експресбанк.

В докладна записка до общинарите управителят д-р Костадинов мотивира искането си за подновяване на овърдрафта със зимния сезон и повишените разходи за отопление. Финансовата помощ от общината е заради неотложни ремонти на три болнични асансьора, аптека и кухненски блок.

От доклада за финансовото състояние на болницата на д-р Костадинов става ясно, че за деветте месеца на годината здравното заведение има отрицателен финансов резултат от 45 687 лева, т.е. с толкова разходите й надхвърлят приходите.