Ралица Добрева и Георг Спартански ще оглавят Регионалния съвет за развитие на Северозападния район

Те ще бъдат председател и зам.-председател за следващия шестмесечен период от началото на 2016 година

Ралица Добрева и Георг Спартански ще оглавят Регионалния съвет за развитие на Северозападния район. На ротационен принцип от началото на следващата година до края на юни председател на Съвета ще бъде областният управител на Плевен Ралица Добрева и по нейно предложение Георг Спартански бе избран за неин заместник. Това стана на последното заседание на Регионалния съвет, което започна днес във Враца под председателството на областния управител Малина Николова, предаде БТА.

На заседанието са представени и проект за подготовката и изработването на регионални схеми за регионално пространствено развитие /нива "2" и "3"/, и концепция за пространствено развитие на община. Понятието е ново както за България, така и за почти целия Европейски съюз, посочи доц. Стилиян Димитров от фирмата-изпълнител на проекта. Той допълни, че схемите за пространствено развитие ще бъдат изключително важни за изпълнението в средно- и дългосрочен план на регионалните стратегии и интегрираните планове за развитие.

Регионалният съвет за развитие на Северозападния район обсъди днес програмата за транснационално сътрудничество "Дунав" 2014-2020 и оперативната програма "Добро управление".

Утре заседанието на Съвета продължава с обсъждане на напредъка по изпълнение на оперативните програми в района.