Новият кмет на Гривица заварил ужасяващо наследство, сезирал е прокуратурата

Бившият кмет на селото продал трактора за снегопочистване, заложил служебната кола

Новият кмет на Гривица Любомир Ламбев не може да встъпи в длъжност, защото е заварил ужасяващо наследство от предишния кмет Тошко Василев и се налага да отговаря пред органите на властта за действия, към които няма отношение. Румен Петков, Цветан Антов и Любомир Ламбев разкриха на пресконференция скандалните факти.

"Любомир Ламбев не може да встъпи в длъжност все още, защото завари ужасяващо наследство. Нямаше го компютъра, монитора, служебната кола - до ден-днешен я няма. Доста средства и неща липсват. Не е подписал все още предавателен протокол поради тази причина. Викат го в полицията всеки ден. Частен съдия изпълнител иска 1400 лева от него, получи и лист. Оказало се, че предният кмет е взел дърва и е заплатил с някаква хвърчаща хартийка, квитанция", разказа регионалният лидер на АБВ Цветан Антов.

"Сезирал съм общинското ръководство и кмета Спартански. Любо цял месец си ползва личната кола и личната резачка за дърва, за да чисти улиците. Това не е нормално. В най-скоро време ще направим събрание с хората на селото, за да знаят какво става. Спира му се работата поради тези причини. Камерите за видеонаблюдения също ги няма. Бившият кмет имал АТВ за да обикаля нивите и горите - него също го няма. Никакви мерки не се взимат. Тракторът за снегопочистване го няма също. И печатите на кметството не бяха в сградата. Сезирана е и прокуратурата. Не може да разследват Ламбев заради бившия кмет", допълни Цецо Антов.

"Пуснал съм два сигнала до прокуратурата. Единият е за преразглеждане на този изпълнителен лист, който получих. Не е нормално един човек да вземе пари за дърва, пише една хвърчаша квитанция и не търсят него, а търсят мен. Другият сигнал е за всичко останали липси - трактор, ремарке, гориво, пет камери, АТВ... Тези неща ги има на опис, но ги няма в наличност. Правени са сериозни измами. Например, има описан ремонт на кметството - такъв реално няма. Това се знае от дълго време, но никой не предприема нищо. Доколкото знам тракторът е продаден на вторични суровини. Колата е заложена и не е върнал парите, хората сигурно са я продали", разказа Любомир Ламбев, който спечели изборите като кандидат на АБВ.

"От всичко това най-страда населението на Гривица. Трябва да се вземат мерки на одитиране, а и не само там, а във всички села в общината. Това е тлачено от години. Да изчезне цялата собственост на кметството - това не става за един ден и един месец", заяви Румен Петков.