Tретокласници от НУ "Христо Ботев" представиха основни акценти на Коледа в България и Англия

Талантливите деца танцуваха стандартни танци и ръченица, пяха коледни песни

Днес по програма „Семейство, училище, библиотека – заедно можем повече” и по повод предстоящите коледни празници, Павлина Цветкова - отдел езици, Искра Цакова и Севдалина Цолевска – детски отдел при РБ „Христо Смирненски” – гр. Плевен и ученици от 3 клас на НУ „Христо Ботев” – гр. Плевен, с класен ръководител Анелия Савчева и преподавател по английски език г-жа Ралица Цветанова, съвместно проведоха културологично интерактивно занимание.

Децата, разделени на три отбора – „Сурвакари”, „Коледари”, и „Merry Christmas” представиха основни акценти на Коледа в България и Англия. Беше подготвена драматизация на английски език, а родителите се включиха в състезанието между отборите, които отговаряха на коледни въпроси и решаваха кръстословици на коледна тематика.

Талантливите деца от класа танцуваха стандартни танци и ръченица, пяха коледни песни, а малките сурвакари сурвакаха за здраве и късмет библиотекарите и читателите.

„Традиция стана съвместната работа с РБ „Христо Смирненски”. Учениците не само заемат и четат книги, но и с желание се включват във всички мероприятия, организирани от библиотеката, подходящи за тяхната възраст. Привличаме и родителите да участват в нашата работа – скоро децата направиха интервю с тях на тема „Любимата книга на моето детство” и заедно четохме незабравимите и неостаряващи произведения. Чрез четене на художествена литература възпитаваме малките ученици в човешки добродетели, в начини да изразяват положителните си емоции и да се справят по-добре с отрицателните”, сподели директорът на училището Цветелин Горанов.