Оставиха в ареста скандалния общински съветник от Червен бряг

Според съда Анатолий Иванов и синът му може да се укрият или да извършат друго престъпление

Общинския съветник от Червен бряг Анатолий Иванов, който беше обвинен в отвличане и побой на двама души, остава в ареста. Това решиха плевенските магистрати днес, съобщи Нова телевизия.

В мотивите си съдът посочи, че общинският съветник Анатолий Иванов и синът му Мирослав могат да се укрият или да извършат друго престъпление. Затова двамата останаха зад решетките.

Още преди началото на съдебното заседание близките и адвокатите на Анатолий Иванов и синът му започнаха да отправят обиди към екипа на Нова телевизия. Адвокатката на задържания общински съветник обвини медията в изнасянето на неверни факти.

В съдебната зала защитниците на двамата задържани бяха категорични, че прокуратурата няма годни доказателства срещу клиентите им. Съдът обаче не прие аргументите им.

До двойния арест се стигна, след като млад мъж разказа, че е бил жестоко пребит от общинския съветник и сина му. Появиха се и съмнения, че полицията се е опитала да прикрие случая.

Полицай, пожелал анонимност, разказа пред Нова как заповедта за това дошла отгоре.

Ако вината на общинския съветник от ГЕРБ и сина му бъде доказана в съда, те могат да получат затвор от 10 до 20 години или доживотни присъди.

Анатолий Иванов и синът му Мирослав заявиха пред съда, че са невинни и искат по-лека мярка. Те ще обжалват решението на Окръжния съд Плевен в тридневен срок пред магистратите във Велико Търново.