Недоволство в Левски и Павликени от новото разписание на БДЖ

Хората всеки ден пътуват с влак до Плевен, но сега разходите им скачат двойно

Десетки жители на общините Левски и Павликени, които всеки ден пътуват с влак до Плевен изказаха недоволство от новото разписание на БДЖ, тъй като след актуализацията за тях няма удобен влак, а разходите им за транспорт скачат двойно. От години стотици жители в областта пътуваха с международния влак Москва - София, който обаче вече е с променен маршрут и за тях става неизползваем, съобщи БНТ.

5 години Цецка Христова от Павликени пътува с влак за работа в Плевен. След актуализацията на разписанието обаче това ще й струва два пъти по-скъпо. "Пътувам с карта и допълнително трябва да доплащам още 135 лева, за да мога да използвам тия услуги. И искам да попитам, защо сутрин всички влакове към София са ускорени бързи? Нищо не е променено, просто влаковете са мръсни, ужасно е състоянието, закъсняват постоянно!", заяви Христова.

Недоволни са и други редовни пътници. Казват, че двойно за тях ще е и чакането на гарата, тъй като влаковете пристигат в Плевен час и половина по-рано.

За "По света и у нас" от БДЖ обясниха, че международният влак Москва - София е с променен маршрут, а алтернатива за пътуващите става новият бърз влак Русе - София. Обещават цената да бъде намалена, за да не ощетява редовните пътници.

От БДЖ допълниха, че още в средата на лятото са изпратили писма до всички общини с информация за актуализацията на влаковете, за да може да предложат своите корекции в разписанията. Реагирали са обаче едва 18 общини, като исканията на всички са били удовлетворени.