Благотворителни инициативи в офиса на НАП-Плевен

Пет са благотворителните акции през годината, като при декемврийската са събрани 550 лева

Декември е най-празничният месец в годината, когато започваме да мислим за чистият зелен цвят на празнично украсената елха - елхата, която остава зелена целогодишно и изобразява вечната надежда на човечеството. А острият и връх, насочен към небето, символизира посоката на човешката мисъл - нагоре. Месец декември е време не само за равносметка, но по традиция е време за проява на човечност и доброта в името на Светлия дух на Коледа.

За поредна година служителите от офис на НАП Плевен доказаха, че са не само отлични професионалисти, но и хора с големи сърца и са съпричастни към проблемите на колеги и семействата им. Пет са благотворителните акции през годината, като при декемврийската са събрани 550 лева, с които ще зарадват за Коледа продължително отсъстваща по болест своя млада колежка, майка на две деца.

Но от офис на НАП Плевен се оказаха и „Еко-добротворци “. От 2014 година офисите при ТД В.Търново подкрепят инициативата на Фондация „Идея в действие“ и участват в благотворителната кампания „КАПАЧКИ В ДЕЙСТВИЕ“. Всички служители от приходната администрация припознават каузата на Капачко за своя и застават зад нея и като част от „Зелената програма“ на агенцията. Събират и предават за рециклиране пластмасови капачки, защото помнят думите на Мечо Пух „Колкото повече – толкова повече“ и подкрепят благородната цел със средствата от всеки предаден тон капачки да бъде закупен един електрически уред за дом за деца и младежи в неравностойно положение. С предадените през декември нови 30 килограма пластмасови капачки участваха в 15-ия тон и 15-я уред предназначен за Социалната чайна във Варна, където млади хора с ограничен достъп до пазара на труда могат да получат своята първа работа.

"Декември е всичко в едно. Най-студеният и най-топлият месец, едновременно край и ново начало. Декември идва и си отива като сън. Декември е обещания: да бъдем по-добри, по-щедри и по-благодарни. Да мечтаем повече. Весела коледа и щастлива 2016 година на всички!", поежалават от НАП-Плевен.