Проверки заради отоплителния сезон извършва плевенската пожарна

Акцент са обектите за масово пребиваване на хора - учебни, детски и здравни заведения

Във връзка с повишената пожарна опасност през зимния отоплителен сезон служителите, осъществяващи държавен противопожарен контрол от РДПБЗН-Плевен извършват тематични проверки в обектите, като се акцентира на тези за масово пребиваване на хора, учебни, детски и здравни заведения.

Особено внимание се обръща на състоянието на електрическите инсталации, изправността, начина на монтаж и използването на отоплителните уреди, състоянието и изправността на автоматиката на отоплителните котли, условията за успешна евакуация и успешно пожарогасене, състоянието на пътищата, водоизточниците, уредите за първоначално пожарогасене.

Осъществява се превантивна дейност в социалните домове и жилища за осигуряване своевременна защита от пожари на самотноживеещи, трудноподвижни и лежащоболни граждани.

Проверките се извършват до края на отоплителния сезон. За констатирани нарушения на правилата и нормите за пожарна безопасност се налагат административно-наказателни и принудителни административни мерки, съобщават от ОДМВР-Плевен.