Цветан Антов: Новото управление направи новогодишен "подарък" на плевенчани

АБВ си спази обещанието и решението си и гласува против увеличаване на такса смет

Цветан Антов заяви позицията си като областен председател на АБВ и председател на групата на общинските съветници на АБВ относно увеличената такса смет, съобщиха от пресцентъра на АБВ.

"АБВ си спази обещанието и решението си и гласува против увеличаване на такса смет. 66 процента увеличение е много хубав „подарък“ за жителите на Плевен. Аз не виждам основание за увеличаване на такса смет – нито има повишаване на цената на горивата, нито има увеличаване на заплатите, нито пък се е повишил стандартът на живот на плевенчани, нито пък Плевен е станал по-чист. Повишаването на таксата ще удари най-вече обикновените граждани и малките фирми. Ние искаме в Плевен да дойдат външни инвеститори, но дали няма да ги прогоним с това увеличение", посочва Антов.

"Това е първият акт на новото управление на Плевен, което говори за политиката на кмета и неговата администрация. Няма никаква логика като мотив за вдигане на данъците да се посочва ниската събираемост, защото по този начин се наказват точно коректните платци", казва още Антов.

"Групата на АБВ не подкрепи и новата структура на общинската администрация. Не е нормално град като Пловдив с близо 400 хиляди души население да има седем заместник-кметове, а Плевен, който има сто хиляди души да има петима. Община Плевен отделя едва 200 хиляди лева за спорт и е абсолютно нелогично да има зам.-кмет по младежки дейности, спорт и туризъм. Ясно е, че има сформирано ново мнозинство в общинския съвет, което обаче не мисли толкова за гражданите на Плевен, а е структурирано непрозрачно, за да задоволи партийни интереси. Заседанието на общинския съвет и гласуването показа, че новото мнозинство е РБ, ГЕРБ и плаваща подкрепа на ДПС и БСП. Явно новото управление на Плевен разчита на задкулисие, което не работи в интерес на гражданите на града и общината", завършва позицията на областния председател на АБВ.