Плевен е сред малкото области с приета Областна стратегия за развитие на социалните услуги 2016-2020

Създадена е по заповед на Областния управител Ралица Добрева

Плевен е една от малкото области с приета Областна стратегия за развитие на социалните услуги 2016- 2020, съобщава Областна администрация - Плевен. Документът е създаден в съответствие с европейското и национално законодателство, националната стратегия за развитие на социалните услуги и областния анализ на ситуацията и потребностите от социални услуги, в процес на партньорство между заинтересованите страни в област Плевен и разработен от Областния оперативен екип.

Областната стратегия за развитие на социалните услуги 2016- 2020 е създадена по заповед на Областния управител на област Плевен Ралица Добрева с прякото участие на Областна администрация, 11-те общини от Област Плевен, областните координатори по Проект „Развитие на системата за планиране и предоставяне на социални услуги на регионално равнище”, Регионалната дирекция „Социално подпомагане” (РДСП) и териториалните дирекции „Социално подпомагане”, НПО, граждански организации, местно базирани държавни институции, представители на целевите общности и рисковите групи.

Областната социална стратегия е съобразена с анализа на ситуацията и оценката на потребностите от социалните услуги, визията, ключовите приоритетни направления, общите и специфични цели на населението на територията на Област Плевен. Част от документа е и плана за действие и отговорностите на страните по изпълнение на Стратегията в краткосрочен и дългосрочен аспект.