Пред два проблема са изправени в Червен бряг - водния цикъл и защитените жилища в града

Кметът инж. Данаил Вълов изтъкна некомпетентното управление на европроекти от предишното ръководство

Пресконференция по повод проблемите и развитието на Община Червен бряг даде кметът инж. Данаил Вълов, съобщават от местната управа.

"Два са проблемите, пред които е изправена Община Червен бряг - водния цикъл и защитените жилища в града. Основен проблем, който е много сериозен са санкциите, които ще трябва да заплати общината във връзка с водния цикъл - 10% или 1 млн. и 800 хил. лева. Смело мога да твърдя, че този проект е управляван и изпълняван некомпетентно. И въпреки, че общината е заплащала на външна фирма за техническа помощ, пропуските са фрапиращи!", каза инж. Данаил Вълов.

Добрата новина във връзка със същия проект е, че държавната комисия ще заседав, както и че преди Нова година новото управление успя да подсигури акт 16 (разрешение за въвеждане в експлоатация).

"Втория проблем, пред който сме изправени е с решение на административен съд, който осъжда Община Червен бряг да заплати 50 хил. лева на фирмата изпълнител по проекта за защитените жилища в града + 155 хил. лева неустойка. Това е поредното доказателство за некомпетентното управление на европроекти, а решението на съда от втора инстанция е повече от показателен."

Инж. Данаил Вълов увери, че в бъдещите четири години Община Червен бряг ще работи по 10-те точки от предизборната кампания, както и подобряване на уличната настилка.

"Подготвени сме и за зимата, договора с фирмата изпълнител е подписан, техниката е проверена и сме направили всичко, което е необходимо", допълни инж. Вълов по повод настъпването на зимния сезон.