Рилецо победи Спартак, но отново реферски намеси попречиха на плевенчани

От клуба призовават съответните комисии към Лигата да вземат необходимите мерки

Спартак загуби от Рилски спортист със 70-87. След изключително равностойно полувреме, гарнирано с изключителни съдийски грешки в ущърб на Спартак, домакините се възползваха от създалата се ситуация, и стигнаха до победата, информираха от плевенския клуб.

Рилски влезе по - добре в мача и дръпна с 10 точки, но гостите бързо се съвзеха и свалиха на 20-25 за край на първата част. В тези моменти на центъра на домакините Кори Петрос нееднократно му бяха спестени крачки, а много спорни нарушения в полза на Рилски, допълнително изнервиха играчите на Спартак.

Втората част се превърна в рецитал на Герасим Николов, който неспирно атакуваше коша, нанизвайки цели 11 точки в коша на противника. Разбира се, в края на полувремето той и Маринчешки бяха с по 3 лични нарушения, голяма част изключително спорни. Независимо от съдиите, Спартак на няколко пъти поведе, но след нови реферски намеси домакините имаха преднина от 43-42 на почивката.

Рилски се възползва максимално от създалата се изнервена ситуация, печелейки убедително третия период, подсигурявайки си до голяма степен и крайния успех.

За отбелязване е, че в няколко възлови мача, с преки съперници за класирането в НБЛ Виваком, съдийството винаги е срещу Спартак. По никакъв начин вина за създалата се ситуация нямат домакините, като от клуба призовават съответните комисии към Лигата да вземат необходимите мерки, Спартак да получи необходимото уважение през останалата част от сезона.