44-годишен мъж от Левски е загиналият при инцидента на пътя Бяла - Плевен

Откачен страничен панел на автобус е довел до смъртта на мъжа от Плевенско

От русенската полиция излязоха с подробности около пътния инцидент с плевенски автомобил, за който писахме вчера.

На 3 януари, около 06:45 часа в полицията в град Бяла от ОДЧ при ОДМВР-Русе е получен сигнал за ПТП на първокласен път № І-3 /Бяла - Плевен/ с пострадали лица. При извършен оглед на място е установено, че в тъмната част на денонощието, при слаб снеговалеж, силен вятър и суха пътна настилка и при нормална видимост, на прав пътен участък, лек автомобил "Рено Мастер Т33", с плевенска регистрация, управляван от 44-годишен от гр. Левски, движещ се от Плевен към Русе, се разминал с автобус "Ивеко 391Е", с русенска регистрация, собственост на фирма, който се движел в обратна посока. При разминаването им, от автобуса се откачил страничен метален панел от лявата задна страна, който се ударил в лявата предна и странична част на "Рено"-то.

Колата излязла от пътя и се забила в канавка. Вследствие на удара тежко пострадал водачът на лекия автомобил, който е починал в линейката на път за МБАЛ-Бяла.

Автобусът не е спрял след настъпване на произшествието и е продължил в посока към Плевен, като по-късно водачът – И.П. на 54 г. от Русе се върнал сам на местопроизшествието и заявил, че когато спрял на отбивка в село Обнова, установил, че липсва горепосочения страничен капак. Той се върнал назад по пътя за да го търси и така стигнал до местопроизшествието и е разбрал за настъпилото ПТП.

Причините за произшествието са в процес на изясняване. Алкохолната проба на водача е отрицателна. По случая е образувано досъдебно производство.