Жълт код в Плевенско: Дебнат опасни поледици

Максималните температури ще са между минус 2° и плюс 2°

Днес ще бъде облачно с превалявания от дъжд и сняг, сочи прогнозата на НИМХ-Плевен. Има опасност на места да се образуват заледявания. Вятърът през деня ще бъде слаб, без определена посока. Минималните температури ще бъдат между минус 6° и минус 2°. Максималните ще са между минус 2° и плюс 2°.

Шофьорите, на които им предстои пътуване в Северозападна България е необходимо да тръгват на път с автомобили, подготвени за зимни условия. Жълт код за потенциално опасно време има в областите Видин, Монтана, Враца, Плевен и Ловеч. Там се очакват валежи и поради ниските температури ще има условия за образуване на поледица.

Агенция "Пътна инфраструктура“ апелира шофьорите да предвидят повече време за път и да се въздържат от пътуване в районите с жълт код, ако това не е наложително. При възникване на предпоставки за поледици ще се спира изцяло движението до тяхното отстраняване. Ще се извършва превантивна обработка на пътните участъци, за да се избегне възникването на сериозни пътни инциденти.

Необходимо е шофьорите на тежкотоварни превозни средства и на леки автомобили да тръгват на път само с подходящи гуми, да карат със съобразена скорост и повишено внимание, спазвайки указанията на контролните органи.