Педро подготвя изложба в Плевен през пролетта

Игор Марковски ще има огромната чест и привилегия да я открие

Художникът Петър Мичев - Педро подготвя изложба в Плевен през пролетта. Това разкри във Фейсбук видният общественик, колекционер и търговец на картини Игор Марковски. "Ще имам огромната чест и привилегия да открия негова изложба през месец април в Плевен, да сме живи и здрави!", сподели Марковски.

Самобитният плевенски художник рисува от 15-годишна възраст, а негови картини са изложени в Брюкселската галерия “Остър ъгъл”, редом до произведения на Салвадор Дали. Произведението "Мадона от Флорида" пък е в музея на Сената и е избрано за пощенска марка - символ на щата Флорида.

От 1991 до 1998 г. работи в Париж, 2000-2005 живее в Тампа, Флорида, където е избран за личност на годината, завинаги записан в Златната книга на Палм Бийч.

Педро е откривал големи експозиции във Франция, Белгия, Германия, Швейцария, Люксембург, Дания и САЩ. Участвал е в над 400 групови вернисажа и е реализирал над 100 самостоятелни изложби в България, Европа и Америка. Има десетки хиляди продадени картини. Негови платна са притежание на 30 музея и на известни личности в света, сред които Джордж Буш и Владимир Путин.

Петър Мичев е заслужил гражданин на Плевен от 2005 г. Парижката критика го определя като "автентичен, мистичен и невъзможен за дефиниране".