Делото за катастрофата, при която загина ученичката Ванина продължава на 14 януари

Само два дни след това се навършва една година от злощастната кончина на момичето

Делото за катастрофата, при която загина ученичката Ванина, ще продължи на 14 януари от 9.30 часа. Това информираха от пресцентъра на съда. Само два дни след това ще се навърши една година от злощастната кончина на момичето.

Припомняме, че през ноември в Окръжен съд - Плевен бе даден ход на делото за трагичния инцидент в парк "Кайлъка", който потресе плевенчани. На 16 януари 18-годишната Ванина Трифонова и приятелката й Симона Генчева бързали за купон в заведение. Симона шофирала "Форд Фиеста"-та, но на пътен участък между ресторант "Караджейката” и ресторант "Двете сърнета” колата поднесла и се забила в дърво. Вследствие на адския сблъсък издъхна Ванина.

Според прокуратурата обвиняемата Симона Генчева е управлявала лекия автомобил в нарушение на правилата, установени в Закона за движение по пътищата (ЗДвП) – шофирала е в населено място със скорост над 69 км/ч. при ограничение 50 км/час,

В първото съдебно заседание бе проведен разпит на явилите се свидетели, назначени бяха очни ставки между тях, както и бе изслушано заключението на вещото лице по назначената съдебно- медицинска експертиза.

През декември пък делото бе отсрочено заради отсъствие на съдията-докладчик по уважителни причини.