Роми от Славяново плашат във Фейсбук: Българи, като се върнем лятото, ще ви изколим!

Младите циганчета се надъхват в социалната мрежа, скандалът тръгна по националните медии

"До всички българи в гр. Славяново правете каквото ще правите до афгост защото хората който сме в чужбина се каним да ви смелим като се приберем ще биете наши хора от махлата афгост направо се изселвайте."

Това пише 18-20 годишен неграмотен циганин, явно на гурбет в чужбина, във Фейсбук страницата на град Славяново, Плевенска област. От няколко дни във Фейсбук групата на малкото градче цигани плашат с кървава баня всички българи в града, пише TNS.bg. Новината вече се разпространва и по редица други национални медии.

Няколко души са отговорили на наглите закани на малките цигани с профили г-н Роналдо и Метин Мехмедов, които още по ожесточено се канят да бият, колят и изселят българите от града.

Въпреки призивите на хора в групата да не се стига до етническо напрежение в градчето, в което никога не е имало вражда между цигани и българи, малките роми продължават да сипят закани. "Ще се върнем всички от Белгия, Холандия, Англия, Испания и ще ви утрепем на площада", бълва закани Метин Мехмедов.