Над 15 000 са събраните подписи за референдума на Слави в Плевенско

От понеделник се отваря и пункт в УМБАЛ "Георги Странски"

Вече втори месец се събират подписи за референдума, иницииран от "Шоуто на Слави". Един месец преди крайния срок проверихме как върви кампанията в Плевен. Областният координатор на Движение "Днес" за Плевен Елена Бонева ни очерта положението в града.

"Събирането на подписи върви сравнително добре. Искам да спомена, че референдумът не е на Слави и шоуто му. Той е на целия български народ, защото въпросите в него касаят всеки един от нас. Затова призовавам хората, които искат промяна да се активизират и да ни намерят на пунктовете ни, които са обявени в Интернет, в сайта на шоуто. От понеделник отваряме и пункт в УМБАЛ "Георги Странски"(окръжна болница)".

Елена Бонева подчерта, че до момента в Плевенска област са събрани над 15 000 подписа, като целта на организаторите е в оставащия месец да се удвоят. За тази цел обаче доброволците са недостатъчно и Елена Бонева спомена, че за да успее каузата, още хора трябва да се включат.

В областта, общините Червен Бряг и Белене са най-активни, като организаторите изказаха надежда, че и другите общини ще се активизират през останалия месец.

18-годишният Ванин Неѝков, коѝто е доброволец допълни, че помага, не защото е най-големият фен на Слави, а защото подкрепя идеята за референдум. Ванин е ученик в МГ, сутрин ходи на училище, а следобед е на подписката.

"За мен референдумът е средство за формиране на будно общество с гражданска позиция. А само будно общество може да спре абсурдите, които се случват в държавата ни. Затова всеки, който желае някаква промяна трябва да се включи - като се подпише, като стане доброволец. Само с мрънкане на става, трябват и действия." Организаторите изказаха уверение, че с общи усилия на всички, ще може да се постигне успешен резултат.