Майката на Дани: Дълбок поклон пред всички, които ни помогнаха - парите са събрани

Тялото на момчето ще бъде в България до сряда, погребението ще е в петък

Историята на починалия от рак 17-годишен Дани се превърна във водеща тема за плевенчани през последните 24 часа, както и за националните медии, които я подхванаха още от средата на седмицата. Интервюто на лелята на момчето, Станка Панова, в ефира на Нова телевизия пък допълнително разбуни духовете, показвайки колко са ефективни институциите, когато имаме нужда от тях.

Плевенчани се активизираха през последните 24 часа и оказаха финансова подкрепа на семейството на момчето, чието тяло трябва да бъде транспортирано от Англия до България и Плевен.

Plevenutre.bg се свърза с майката на Дани в Лондон, за да научи повече подробности.

"Благодаря на всички, които ни помогнаха. Парите са събрани, моля ви да го съобщите, за да знаят хората. Дълбок поклон пред всички, с много от вас не се познаваме! В понеделник сумата по транспортирането трябва да бъде преведена. Ако всичко е окей, до сряда трябва да сме в България, а погребението ще е в петък. Още веднъж призовавам хората да спрат да превеждат пари", сподели майката Надя пред нашата медия.

"Много хора ни помогнаха, но има и такива, които предпочитат да се подиграват с човешката болка, за съжаление. Чух и прочетох много негативни отзиви. Много хора ни помогнаха наистина - кой с много, кой с малко, но се начетох и на много обиди по наш адрес в социалната мрежа... Видях колко мръсотия се изсипа върху мъртвото ми дете. Не ми останаха сили...", допълни майката на Дани.

В началото на следващата седмица Станка Панова ще даде пресконференция за плевенските медии.