Стартира кампания в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение

Инициативата "Фестивал на красотата – Плевен 2016" е благотворителна

За поредна година Националното сдружение на сираците в България организира инициатива в подкрепа на момичета и момчета с нисък социален статус. Информацията съобщи за Plevenutre.bg председателят на сдружението Слави Михайлов.

"През 2015г. подпомогнахме 28 випускници от училищата в област Плевен, на които им подарихме мечтания тоалет и обувки за празничната бална вечер. А за 108 зрелостници от Плевен, Велико Търново и Варна организирахме "Звезден бал" с участието на популярни изпълнители", припомни той.

Инициативата "Фестивал на красотата – Плевен 2016" е благотворителна и има за цел да подпомогне 20 момичета и момчета в неравностойно социално положение, които се отглеждат в семейна среда и са абитуриенти през учебната 2015/2016 година от училищата в област Плевен. Да се насочи вниманието към завършващите и да им се предложи успешен старт в живота, чрез осигуряването на тоалети за празничната абитуриентска вечер, възможности за създаване на контакти с представители на бизнеса, висши учебни заведения и държавни институции с цел професионална реализация, празнична бална вечер.

Със сдружението вече се е свързала г-жа Марияна Славова, която е собственик на бутик "Тани фешън", който се намира в "Макси" център Плевен. Г-жа Славова безвъзмездно ще осигури бална рокля на момиче, което предстои да е абитуриентка през тази учебна година.

Всеки друг, който желае да подкрепи инициативата може да се свърже с екипа на Сдружението или да дари средства чрез банков превод по сметката на Национално сдружение на сираците в България, както следва: Първа Инвестиционна Банка, IBAN: BG82FINV91501203760211 , BIC: FINVBGSF

Допълнителна информация може да откриете във специално създадената група във Фейсбук Да помогнем на абитуриенти в нужда