Найден Зеленогорски обеща съдействие за нова сграда на Районния съд в Червен бряг

Депутатът се е ангажирал и с подкрепа към общинския кмет по отношение на европейските проекти и финансиране

Депутатът и председател на Комисията по регионална политика, благоустройство и местно самоуправление Найден Зеленогорски ще представи проблема със сградата на Районния съд в Червен бряг пред министъра на правосъдието Екатерина Захариева и финансовия министър Владислав Горанов.

Това стана ясно след края на приемния си ден в Червен бряг и след среща с кмета на Общината инж. Данаил Вълов и председателя на съда Виолета Николова, съобщиха от пресцентъра на местната администрация.

"По предварителни оценки за цялостна реконструкция на сградата на бившия ГУМ, където да се премести съдът, са необходими около 1.5 млн. лв. „Очевидно главният въпрос е дали Министерството на правосъдието може да заложи тази сума в бюджета си за 2016-а, защото, за съжаление, бюджетът вече е готов. Прехвърлянето на собствеността между Общината и Министерството няма да е проблем", каза Зеленогорски.

Идеята е да се направи размяна - ГУМ, който е собственост на Общината, да се прехвърли на МП, а сградата на Районния съд да стане собственост на Община Червен бряг.

Зеленогорски се ангажира да помогне и на Отделението по неврология към МБАЛ – Червен бряг да получи второ ниво на компетентност, за да поеме максимален брой случаи и да не изпраща пациенти в Плевен. Това е поискал по време на срещата си управителят на болницата д-р Цветан Костадинов.

"Ще запозная министър Петър Москов с идеята, за да се получат максимално бързо необходимите разрешения", обеща Зеленогорски, цитиран от пресцентъра на Община Червен бряг.

Депутатът се е ангажирал и с подкрепа към общинския кмет по отношение на европейските проекти и финансиране. "Тук има сериозни проблеми с водния цикъл - финансова санкция, тежък проблем, на който ще търсим решение"