Съдът наказа обявен за общодържавно издирване, буйствал срещу полицаи

"Махнете белезниците и ще видите какво ще направя с вас!", заплашил ги подсъдимият

Пoдсъдимият Л.Е.Л. се е признал за виновен, че на 16.11.2015 г. около 12.50 ч., в гр. Гулянци, обл.Плевен, в местно кафене, извършил непристойни действия грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, като крещял обидни думи към служителите от РУМВР – Гулянци - младши експерт И.Ц. и младши експерт В.М..

Обвиняемият ритал обзавеждането на заведението, като деянието било съпроводено със съпротива срещу полицаите, изпълняващи задължения по задържането му на основание телеграма за обявяване за общодържавно издирване на Главна Дирекция Национална Полиция с мярка „Принудително довеждане“ по досъдебно производство №229/2015г. по описа на Районна прокуратура – Никопол.

Л.Е.Л. оказвал интензивна физическа съпротива на служителите на полицията и ги заплашвал с нанасяне на физически увреждания и посегателство срещу здравето им, като пред същите заявил: "Махнете белезниците и ще видите какво ще направя с вас!".

Наложеното наказание от Районен съд - Никопол е шест месеца лишаване от свобода с тригодишен изпитателен срок. Определението на съда е окончателно и не подлежи на жалба и протест.