Дани ще бъде погребан в петък, даряват останалите пари на дом "Майка и дете"

Близките на момчето изказаха благодарност към всички, които им протегнаха ръка

Парите за транспортирането на 17-годишния Даниел Димитров са били събрани за една седмица. Отзовали се много хора на молбата за помощ и семейството на момчето изказа благодарността си към всички. Лелята Станка Панова призова още веднъж хората да спрат с превеждането на пари, тъй като сумата е набавена. Ако средствата са в повече, те ще бъдат дарени на дом "Майка и дете", допълни тя. Това е решение на майката на момчето - Надя.

"Появиха се спекулации, че партия ме била наела и ми платила. Хората ми дадоха тези пари като частни лица и хора. Никой не ми е платил и никой не ме е наел", заяви г-жа Панова на пресконференция. 2000 лева е получила и от кметът на Брестовец, както и от други дарите. Тя отново припомни, че на 4 януари е потърсила съдействие от общината. Майката Надя пък ходила в посолството, откъдето й казали, че трябва да се мине през траурна агенция. От агенцията заявили, че сумата за транспортирането ще е от 3 до 5 хиляди паунда. Изчисленията са излезли 4800 паунда.

Станка Панова бе категорична, че нищо от това, което е казала в "Часът на Милен Цветков", не е било в момент на ярост. "Казала съм го в пълно съзнание и не съм била ядосана. На 4 януари четири пъти съм влизала в общината с молба за помощ. Първо ме посрещнаха двама господа, които ме попитаха какво прави деттео ни в Лондон, а след това разговарях със зам.-кмета Яков. Не ме допуснаха до кмета. И до ден-днешен кметът не ме е потърсил, нито е дал някакъв отговор защо постъпиха така, след като г-н Яков се отнесе човешки, влезна в положение и каза, че до два дни ще направи всичко възможно, за да ни съдействат. Ако нямаше добри хора и не бяхме търсили от врата на врата, а трябваше да чакам - какво щяхме да правим? Нормално е всеки един обикновен човек да получи помощ от управляващите. За първи път имаме такъв случай в семейството и не сме наясно с процедурите. Но разбрах, че трябва да чакаме определени дати и тогава да трябва да починем", каза още г-жа Панова.

Дани си отиде на 2 януари. Страдал от много рядък вид рак и е бил хоспитализиран в клиниката, в която се е лекувал и Стилиян Петров. Фаталната диагноза пък му поставили в края на юли 2015-та.

Припомняме, че поклонението ще се състои идния петък в църквата "Св. Николай" от 12 часа. Самото погребение ще е след това на гробищен парк "Стадиона".