Часове след убийството: Ромите от Дисевица запивали в местната кръчма

Двамата обвиняеми са многократно осъждани за извършени от тях тежки умишлени престъпления.

По предложение на Окръжна прокуратура – гр. Плевен, Окръжният съд наложи постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража" на лицата Мариян П. и Яко М. привлечени в качеството на обвиняеми за извършен от тях грабеж, придружен с нанасяне на телесна повреда, от която е настъпила смъртта на пострадалия.

В Окръжна прокуратура – гр. Плевен, на 8 декември 2015г е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за това, че на посочената по-горе дата в землището на село Ясен умишлено умъртвил лице от мъжки пол на 61 г. В хода на проведеното разследване са били събрани достатъчно доказателства, от които може да се направи обосновано предположение, че извършители на деянието са Мариян П. на 22 г. и Яко М. на 24 г. и двамата от село Дисевица. Те са многократно осъждани за извършени от тях тежки умишлени престъпления.

С постановление от 8 януари на наблюдаващия прокурор от Окръжна прокуратура – гр. Плевен, същите са задържани под стража за срок до 72 часа. Като на същата дата, късно следобед е внесено предложение до Окръжен съд – гр. Плевен, по отношение на обвиняемите да бъде взета постоянна мярка за неотклонение "Задържане под стража". Внесените от страна на прокуратурата предложения са били уважени.

Разследването по делото продължава, като се изясняват мотивите за извършване на тежкото престъпление, информират от прокуратурата.

Както Plevenutre.bg писа още на 9 декември 2015-та година, няколко роми от Дисевица са попаднали в полезрението на полицаите и са били привикани за разпити часове след убийството. По-малко от 24 часа след извършеното престъпление, убийците са открити на маса в кръчмата в селото. Първоначално категорично отрекли да имат нещо общо, но впоследствие започнали да се топят един друг. Отново по наша информация убийството е извършено с дървен кол.