Плевенски учители участваха в национална научна конференция

Събитието се е провело в Пловдив

На 9 януари в Пловдив се проведе Първа национална научна конференция "Гражданското образование в природните науки“, съобщават от РИО - Плевен. Организатори на събитието са Народна библиотека "Иван Вазов" - Пловдив, Съюз на учените в България - Пловдив, секция "Физика", Фондация "Миню Балкански". Гост на конференцията бе проф. д-р Минко Балкански, Фондация "Миню Балкански".

Целта на мероприятието бе да провокира дискусия за ролята на природните науки във възпитаването на гражданско поведение, етика и морал в отношението към здравето, природата, обществото и научно-техническите постижения.

В конференцията с доклади са участвали и двама педагози от Плевенски област. Снежана Драшанска, учител по Биология и здравно образование в Професионална гимназия по земеделие "Стефан Цанов"- Кнежа, е представила доклад "Здравето на нашите деца - превенция, а не след това...". Надежда Вълева, главен учител, преподаващ Физика и астрономия в Гимназия с преподаване на чужди езици-Плевен, се е включила с доклад "Физиката - природна наука със значим принос в съвременното гражданско общество".