Пускат книга за Емил Димитров

Евгени Минчев пише мемоари за звездата на българската естрада

В края на миналата година излезе пощенска марка с портрета на любимия на поколения българи изпълнител Емил Димитров. Пощенско-филателното издание е посветено на 75 години от рождението на певеца.

Лео Богдановски, създател на на сайта "БГ естрада", разкри в ефира на Българското национално радио, че 2016 година ще бъде изпълнена с още много събития, посветени на юбилея на певеца. Едно от тях е излизането на книгата на Евгени Минчев, в която той разказва за спомените си за незабравимия ни съгражданин. Редом с творческите триумфи, книгата ще включва безброй истории за естрадния идол и неговия живот. Историята е от първа ръка, тъй като Минчев е бил сред близките на певеца. Дружбата им продължава чак до смъртта му през 2005 г. Миналата година Евгени Минчев обяви, че събира средства за издигането на паметник на Емил Димитров в центъра на София.

"Излизането на книгата ще се случи през пролетта, горе-долу около датата, когато Емил почина преди 10 години. Ще има специално парти по този повод. Богдана Карадочева вече е потвърдила присъствието си", разкри Богдановски, загатвайки, че организацията за събитието ще е доста сериозна.