Отиде си известният плевенски ортопед доц. Емил Балтов

На 12 януари 2016 г., след дълга борба с коварна болест, академичната общност на Медицински университет - Плевен, и гилдията на ортопедите в страната изгуби скъп колега, отдаден лекар-ортопед и изключителен преподавател - доц. д-р Емил Балтов.

В продължение на 3 години доц. д-р Емил Балтов бе част от Академичното ръководство на висшето училище като зам.-ректор по университетско-болничната координация, припомнят от МУ-Плевен. По пътя на професионалното си развитие той заемаше отговорни ръководни постове като дългогодишен ръководител на катедра "Ортопедия и травматология", началник на Клиниката по ортопедия и член на Съвета на директорите на УМБАЛ "Д-р Георги Странски" – Плевен.

В Медицински университет доцент Балтов бе член на Академичния съвет и част от настоящото ръководство. Като виден ортопед, той бе член на Унгарското и Българското ортопедични дружества, както и член на редколегията на Българското научно списание по ортопедия.

Доцент Балтов ще остане завинаги в сърцата на своите колеги и студенти със своя професионализъм, човечност и всеотдайност! Дълбок поклон пред паметта на човека, лекаря, преподавателя, колегата и приятеля!