Нови творчески ателиета и работилници отварят врати в читалище "Съгласие"

Арт занималнята разширява дейността си

От 18 януари Арт занималнята при НЧ "Съгласие 1869" разширява дейността си и кани всички желаещи да се запишат в Работилницата по приложни изкуства. Тя ще се провежда всеки понеделник, от 18,00 до 19,30 ч. Таксата за посещение е 10 лв., като в нея се включват част от материалите, необходими за работния процес. Първата работилница е на тема Mixed media. Участниците ще трябва да си донесат дървена плоскост или панел канаваца с размер 20х30 см и две снимки с размер 9х13 см. Работилницата ще се ръководи от Миглена Льонг. Тя се занимава професионално с приложни изкуства и има голям опит в работата с деца. Крайният резултат ще бъде интересен колаж, изработен с помощта на различни техники. Предварително записване на тел.: 0878822824.

Изобразителното изкуство продължава да се провежда всеки вторник, сряда и четвъртък от 16,00 до 18,00 часа, а в четвъртък и сутрин от 9,30 до 11,30 ч. Таксата за посещение е 6 лв. Под ръководството на художничката Владимира Йорданова малките творци този месец рисуват портрети на известни художници. След Ван Гог, тази седмица те ще рисуват Пикасо, а следващата – Фрида Кало.

Веднъж в месеца ще се провежда и Семейна работилница за плъстене на вълна - една прекрасна технология за изработване на пана, килими, бижута, декоративни аксесоари и др. Това ателие ще бъде ръководено от Владимира Йорданова и Миглена Льонг. Миглена ще учи майките на по-сложната технология на плъстене на вълна с иглонабиване, а Владимира децата на най-стария метод, който са използвали нашите прабаби – със сапун. Пакетната цена на семейство, която включва и материалите за мама или баба, а защо не – татко или дядо, с дете, е 23 лв. на семейство. На 26 вторник от 18,30 до 20,30 е първото издание на работилницата. Местата са само 13, затова се запишете предварително на тел.: 0888138078.

От февруари започва да се провежда и ателие по живопис за възрастни два четвъртъка в месеца от 18,30 до 20,30 ч. Ще се работи с основните живописни техники, с маслени и акрилни бои върху платно. Пакетната цена за двете посещения в месеца е 60 лв.и включва материалите – платно, бои; напътствия и вино за вдъхновение на творческия процес. Ръководител е Владимира Йорданова. Местата за ограничени, до 10, и след предварително записване на тел.: 0888138078.