Спартак и Берое се вкопчват в битка за тройката

Вече са ясни съдиите, които ще ръководят срещата в петък в Стара Загора

Следващият съперник на Спартак (Плевен) в първенството на НБЛ е тимът на Берое. Двата състава са с еднакъв актив точки, ако броим последните пет кръга на шампионата, сочи статистиката на Националната баскетболна лига. Въпреки че "зелено-белите“ са на трето място в класирането, а плевенчани – пети, и двата състава имат по три победи и две загуби в двубоите от последния месец. Разликата между тях в подреждането е само един пункт, така че сблъсъкът се очертава пряк за място в челната тройка.

Старозагорци са спечелили двубоите си с Ямбол, Черноморец и Черно море Порт и са отстъпили на Балкан (Ботевград) и Лукойл Академик, информира сайтът на "заралии". Спартак (Плевен) пък записа успехи над Академик Бултекс 99, Черно море Порт и Черноморец и отстъпи на Левски и Рилски спортист. В последния кръг и Берое, и Спартак (Плевен) записаха победи.

Лидерът на плевенчани Димитър Маринчешки пък попадна в идеалната петица на кръга на Националната баскетболна лига. Той се отчете с дабъл-дабъл – 20 точки и 10 борби, което му отреди място сред отличниците на кръга. Изявите на крилото бяха оценени и от специализирания сайт bball.bg, който също го постави в идеалната си петица.

Вече са ясни и съдиите, които ще ръководят срещата в петък в Стара Загора. Двубоят, който е с начален час 18,30 часа в общинската спортна зала "Стара Загора" е поверен на Владимир Цеков, Орлин Николов, Калоян Костов.