Американски футбол и концерт в подкрепа на "Фестивал на красотата 2016"

Депутатът Владислав Николов и тази година ще е патрон на събитието, кметове също подкрепиха инициативата

Националното сдружение на сираците в България /НССБ/ отново организира "Фестивал на красотата" в Плевен. Събитието е в подкрепа на абитуриенти в неравностойно социално положение.

Председателят на сдружението Слави Михайлов коментира в пресклуба на БТА, че тазгодишното издание на "Звездният бал" ще се състои в навечерието на 24 май. Този път кампанията цели да помогне на 30 зрелостници. Чрез дарителската инициатива на сдружението ще им бъдат осигурени абитуриентски тоалети.

Народният представител Владислав Николов и тази година ще е патрон на събитието, той ще осигури тоалетите за 6 зрелостници. Председателят на Общинския съвет Мартин Митев ще осигури тоалети за трима зрелостници. Бизнесдамата и бивша попфолк изпълнителка Мариана Славова се е ангажирала да подкрепи с официални тоалети две момичета. Финансова помощ към инициативата са обещали кметовете на няколко плевенски общини - Валерий Желязков на Никопол, Детелин Василев на Пордим, Милен Дулев на Белене, Илийчо Лаковски на Кнежа.

"Oт Кнежа има 7 абитуриенти. Ние интензивно ще подкрепим абитуриентите от общините, чиито кметове са дали личен пример за това как трябва да се прави благотворителност", уточни Слави Михайлов.

"Получихме потвърждение от два софийски отбора по американски футбол - "Софийските мечки" и "Булдозер тим". Два отбора, 40 човека са. Идеята е да популяризираме този спорт в Плевен като се проведе двубой между тях. Чрез спорта да привлечем повече хора за каузата. Таксата за демонстративния мач ще е от 2 лева. Певицата Деси Добрева засега също приема да участва в благотворителн концерт, който също ще е с минимална такса от 2 лева. Ще говорим и с други изпълнители. Събраните средства ще се използват за провеждането на звездната бална вечер.", каза още Слави Михайлов, отправяйки покана към кмета на Плевен също да подкрепи инициативата.

Допълнителна информация може да откриете във специално създадената група във Фейсбук Да помогнем на абитуриенти в нужда