Три фирми ще чистят Плевен от снега - ето ги

Плевенска област е под жълт код заради снеговалеж

Плевен е с жълт код заради прогнозите за снеговалеж този уикенд. Според НИМХ - Плевен облачността ще бъде значителна през днешния ден, с превалявания от дъжд и сняг. Минималните температури ще бъдат между минус 2° и плюс 1°, максималните ще са между 1° и 4°. Вятърът ще бъде слаб до умерен, от запад.

Ще ни изненада ли снегът и този път? Всички са в очакване на реакцията от страна на снегопочистващите фирми.

„Инжстрой” ЕООД отговаря за зимната поддръжка основно на централната градска част, жк „Сторгозия” и 9-и квартал - общо 62 първостепенни и 168 второстепенни улици в Плевен. „Чистота” ООД носи отговорност за жк „Дружба”, 33 спирки на градския транспорт и алеите в гробищния парк Чаира и в Горноплевенските гробища. А.С.А. България почиства Индустриалната зона, 65 спирки на градския транспорт, подстъпите към основните предприятия, бул. „Г. Кочев” и пътя към Гривица.

Нека с общи усилия направим така, че след очаквания в почивните дни сняг Плевен да не изглежда като преди седмица. За това апелира кметът на Община Плевен Георг Спартански на проведена преди дни среща с представителите на снегопочистващите фирми, на която присъстваха експерти от Кризисния щаб и служителите, ангажирани с инвеститорския контрол на дружествата.