Малката Илияна претърпя спешна операция на сърцето

В него се било забило парче от неправилно поставен венозен катетър

Малката Илияна Йотова, към чиято кауза съпричастни през последните месеци са хиляди плевенчани, е претърпяла спешна операция. Това съобщиха родителите й във Фейсбук.

"На Илияна беша направена спешна операция на сърцето, защото в него се беше забило парче от неправилно поставен венозен катетър. "Майсторът", който го постави беше доц. Младенов от ВМА (само да се знае). За момента състоянието и е стабилно, до колкото е възможно след почти 3-часова операция. А сега за самата операция на черния дроб - добрата новина е, че туморът се е намалил и туморния маркер е в норма, но ... метастазите в белия дроб са се увеличили, поради което засега няма да има операция. Сега се налага да се направят още курсове с химиотерапии и след това ще имаме повече яснота какво ще правим оттук нататък", сподели майката на детето - Маринела.

Припомняме, че през октомври 2015-та момиченцето получи одобрение от Фонда за лечение на деца в чужбина, а няколко седмици след това отпътува с родителите си за Тюбинген, Германия. Становището на докторите бе, че има хепатобластом - това е рядък вид рак. За съжаление нещата в Германия не се развиха по план. След направения скенер на бял дроб се установи, че има метастази в него. Това наложи провеждането на още курсове химиотерапия в България и определянето на нова дата за операцията - 13 януари. Както става ясно, интервенцията се отлага.