Обстановката в Плевен и региона е тежка, снегопочистващите фирми са в непрекъснат режим на работа

Животът

17-01-2016, 13:27

Снимка:

plevenutre.bg

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Снегът пак ни изненада - ето каква е ситуацията в Плевен (Галерия)

Обсъжда се с РИО-Плевен необходимостта от обявяване на ваканция за учениците

След започване на снеговалежа в община Плевен в следобедните часове вчера и трите снегопочистващи фирми започнаха своевременно работа в районите си с наличната техника. За първи път със закупените химикали от фирма”Чистота” - ЕООД бе обработена експериментално част от уличната мрежа, основно в жк”Дружба” и бул. ”Д.Попов” и "Д. Константинов”. Работата по снегопочистването продължи без прекъсване и през нощта.

В 10 часа днес кметът на Община Плевен Георг Спартански свика работно заседание с представителите на снегопочистващите фирми, полицията, Пожарна безопасност и Окръжно пътно управление. Извършен бе анализ на обстановката в града и общината.

Ситуацията е тежка. Кметът издаде заповед за привеждане в действие на Плана за работа в зимни условия. Прави се всичко възможно централните градски улици да се чистят редовно, за да се осигури нормална проходимост при условия на обилен снеговалеж, да се обезпечи трафикът на градския транспорт и да няма проблеми с достъпа до здравните заведения.

В някои райони на града няма ел.ток, екипи на ЧЕЗ работят по авариите със скъсаните проводници, вече са отстранени част от тях. В няколко от селата в община Плевен също има проблеми с електричеството - чистят се от сняг и снегонавявания и пътищата между селата.

Обсъжда се с РИО-Плевен необходимостта от обявяване на ваканция за учащите се до нормализиране на обстановката и обезпечаване нормалния достъп до учебните заведения.

Във връзка с подадени десетки сигнали от граждани и фирми Пожарна безопасност-Плевен и Паркстрой-Плевен извършват аварийно рязане и отстраняване на паднали дървета, възпрепятстващи движението по улиците.

Разпоредено е на всички снегопочистващи фирми да работят в непрекъсваем режим на работа с всичката налична техника, до второ нареждане. Също до второ нареждане е отменено действието на”Синя зона”за паркиране в града. Обстановката се следи непрекъснато.