Зимната обстановка в Община Червен бряг остава усложнена

Екипи на общината отстраняват паднали клони и почистват централните тротоарни площи

Към 9.00 часа на 18 януари 2016 г. обстановката на територията на Община Червен бряг остава усложнена, обявиха от ръководството на оперативния щаб по бедствия и аварии. Въпреки сложната ситуация, пътищата са проходими при зимни условия.

Ръководството на Община Червен бряг изказва благодарност на Областно пътно управление – Плевен с ръководител Ивайло Денчев и на звеното, което обслужва общинските пътища, ръководено от инж. Пламен Радев, за своевременните действия по почистване на републиканската пътна мрежа на територията на Община Червен бряг.

Щабът по бедствия и аварии благодари за усилията по справяне с тежката ситуация и на почистващата фирма „Астон Сервиз“.

Поради тежкия сняг на територията на цялата община, с изключение на село Телиш, имаше скъсани далекопроводи, което доведе до прекъсване на елзахранването в населените места, включително и в Червен бряг.

Въпреки сложната зимна ситуация, всички училища на територията на общината, с изключение на СОУ „Христо Смирненски“ – гр. Койнаре, провеждат редовни учебни занятия. Рано тази сутрин в щаба се обадиха директори на училища в общината, за да благодарят за почистените и опесъчени пътища, по които се движат училищните автобуси, съобщи зам.-кметът по образование Вергиния Василева. Поради по-късния час на захранване с електричество и невъзможността на училищната парна инсталация да осигури необходимата минимална температура в класните стаи, по настояване на част от родителите в гр. Койнаре и по предложение на ръководството на СОУ „Христо Смирненски“, със заповед на кмета на Община Червен бряг инж. Данаил Вълов 18 януари 2016 г. е обявен за неучебен ден.

Екипи на общината отстраняват паднали клони и почистват централните тротоарни площи. Щабът по бедствия и аварии призовава отново гражданите да почистят тротоарите пред домовете си и да преместят паркираните на улиците автомобили, за да улеснят работата на почистващата техника. При необходимост подавайте сигнали на тел. 0659/926-30.