Дъщерята на Вера Кочовска: Искам да продължа делото на майка ми и да се направи клиника за стволови клетки

Животът

18-01-2016, 12:00

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Ани от "Биг брадър" със спомени за Вера Кочовска

"Мъча се да развивам фондация "Вера Кочовска", трудно стават нещата", сподели дъщерята на плевенската лечителка

"Малко са хората, които се сещат вече за майка ми. Обидно ми е. Но обикновените хора я помнят. 5 години станаха, но имам чувството, че вчера е било. Уж времето лекува - нищо не лекува. Малко се поуспокоих, но често си плача за нея, като й гледам снимките. Тежко ми е, тя си ми беше опора...", казва Десислава Кочовска в интервю за вестник "Шоу".

Дъщерята на известната плевенска лечителка и ясновидка от две години живее в София с приятеля си.

"Плевенският апартамент, в който живеехме с майка, го ремонтирахме, боядисахме го, освежихме го. Картини и икони са прибрани. Съхраняваме с брат ми всички неща, които събираше майка, защото това си ни е спомен от нея. Искаха да правят изложби разни хора, за да покажат "колко близки са били с нея", но ние отказахме. Всичко е заснето, показвано, няма какво да показваме повече. Няма нужда... За мен това е глупаво", казва още Деси Кочовска.

"Тук, в София, се мъча да развивам фондация "Вера Кочовска". Трудно стават нещата. Трябва да се съберат страшно много средства, за да се направи клиника за стволови клетки, за каквато майка ми мечтаеше. Парите, които са били отделени за това, навремето изчезнали. Не знам точно подробности. Доста голяма сума от Япония. Става въпрос за периода 1992-1994 г. Човекът, който е взел парите, си е признал пред друг човек, близък на майка ми. Този човек е бил политик. Искам да продължа делото на Вера Кочовска, за да помагам на бедните. Опитвам се да се срещна с разни хора, които имат средства, но отказват. Не мога насила да накарам някого да даде и да се включи в делото. Не искам вече да споменавам думата "дарение", защото я намразих. Понякога моралната помощ е много по-важна от финансовата", допълва дъщерята на Вера Кочовска.