Отстраниха паднало дърво от пешеходната алея на Кайлъка

Областният управител на Плевен Ралица Добрева направи инспекция

Областният управител на Плевен Ралица Добрева и директорът на Дирекция „АКРРДС” арх. Трифон Иванов направиха инспекция на парк „Кайлъка”. Това съобщиха от Областна администрация - Плевен.

При проверката бяха установени нападали клони и дървета. Най-належаща нужда от спешна намеса имаше в района на езерото, където дебело дърво, паднало под напора на тежкия и мокър сняг, бе препречило пешеходната алея. След проведен разговор на областния управител Ралица Добрева с Емил Маринов – началник на ОУПБЗН – Плевен екип на гражданска защита за минути се отзова, за да отстрани паднали дървета в парка.

"Бих искала да благодаря на Гражданска защита за светкавичната реакция не само в конкретната ситуация. Изключително доволна съм от факта, че в Плевенска област държавните институции работят в пълен синхрон по отношение на създаването на оптимални условия за придвижване при тежката зимна обстановка и непрекъснатия снеговалеж през последните дни ”, каза областният управител на Плевен Ралица Добрева.

Тя е в непрекъснат контакт с кметовете на общини, областно пътно управление, почистващите фирми, гражданска защита, МВР и всички институции, за да не се допусне критична или бедствена ситуация на територията на областта.