Стефка Григорова има ангажимента да разчупи стереотипите в културния живот в Плевен

Мисия

18-01-2016, 15:48

Снимка:

Община Плевен

Автор:

plevenutre.bg

Всичко от Автора

Още по Темата:

Стефка Григорова застана начело на РИМ - Плевен

В новата структура на общината отдел "Култура" е на директно подчинение към кмета

В областта на културата Плевен има нужда да разчупи стереотипите, да осигурява качествен и разнообразен културен продукт. Това каза днес кметът на Община Плевен Георг Спартански, представяйки официално началник-отдел "Култура" – Стефка Григорова, информират от местната управа.

Кметът подчерта, че дейците на културата трябва да са мотивирани да работят по по-добър начин, който да издигне културното ниво на Плевен на по-високо стъпало. "За тази цел различните творчески гилдии са провели достатъчно много на брой разговори с мен, аз съм поел достатъчно категорични предизборни обещания, свързани и с Културния календар на Община Плевен, и с финансирането на културните мероприятия, и с диалога между ръководството на Община Плевен и представителите на различните културни направления. Едно от нещата, които ще се случат съвсем скоро, е създаването на работещ инициативен консултативен съвет в областта на културата, който ще генерира идеи и ще съветва кмета по отношение на това, което би следвало да се случва в тази област. Формалното отношение към културата трябва да се прекрати. За тази цел трябва човек, който е енергичен, който е мотивиран, да е боец в добрия смисъл на думата, който може да работи не по 8, а по 16 часа на ден и който не е в общината, за да запълва бройката”, акцентира Спартански.

Той припомни отново, че културата е един от приоритетите в управлението, което ще осъществява по волята на гражданите в следващия мандат. Неслучайно в новата структура на общината отдел "Култура" е на директно подчинение към кмета и това е знак, че се отнася с нужното внимание и уважение към културния продукт. „Познавайки от много години професионалните качества и нивото на професионална компетентност, съм абсолютно убеден, че и г-жа Григорова, и г-н Еленков познават добре спецификата на дейността, с която се занимават, и ще направят нужното, за да издигнем тези сфери на дейност на по-високо ниво”, категоричен беше кметът на Община Плевен.