Кметът похвали почистващите фирми за реакцията им при последния снеговалеж

Всички те своевременно излязоха на терен и активизираха потенциала си, подчерта Георг Спартански

"Удовлетворен съм от реакцията на почистващите фирми по време на последния снеговалеж. Всички те своевременно излязоха на терен и активизираха потенциала си. Въведен беше денонощен режим на работа, който ще продължи до второ нареждане. Очевидно допълнителните мерки, които въведохме след незадоволителните резултати при първия за сезона сняг, наложените санкции, завишеният контрол, превантивната среща в края на миналата седмица доведоха до добра организация на работа, по-голяма ангажираност и оговорност от страна и на трите дружества", подчерта на среща с медии днес кметът Георг Спартански.

"Част от улиците в жк „Дружба” и централната част на Плевен бяха обработени експериментално с химикали, закупени от „Чистота” ООД. Резултатите са добри, което потвърждава оценката и на съгражданите ни. Макар и по-скъпи, химикалите са отлична инвестиция, защото спестяват на ангажираните фирми много последващи дейности", коментира Георг Спартански, цитиран от пресцентъра на местната управа.

"По повод новата зимна обстановка в неделя свиках три заседания на Кризисния щаб с участието на всички имащи отношение институции - в 10, 13 и 17 ч. В началото на деня ситуацията беше тежка - една четвърт от малките населени места бяха без ток, както и някои райони на Плевен, множество клони и дървета бяха паднали под тежестта на мокрия сняг", разказа кметът. "С мои заповеди беше въведен в действие Общинският план за защита при бедствия, както и бяха обявени за неучебни дните 18 и 19 януари. Постепенно и приоритетно започна преодоляването на проблемите. Днес няма място или район без електро- или водоподаване, реагирано е по най-сериозните сигнали".

"Освен на фирмите по зимно поддържане лично благодаря и на плевенчани, повечето от които почистиха прилежащите площи пред домовете си. За съжаление немалко наши съграждани са паркирали автомобилите си на улицата, с което възпрепятстват ефективното зимно поддържане и достъпа до контейнерите за смет", подчерта още кметът.

"Задачата след почистването на централните улици, спирките и пешеходните зони фирмите да насочат усилия към освобождаване подстъпите към съдовете за смет и да влязат в малките улици", информира Георг Спартански.

"На апела частни фирми или лица да помогнат при справяне със ситуацията в жк „Сторгозия” се отзова само „Милмар 2012” ЕООД", допълни кметът.