Боксови гала вечери в Плевен - мисия възможна!

Явор Маринчев - Хиената основа "Pleven Boxing Promotions"

"Pleven Boxing Promotions" е името на промоутърската компания, зад която застава известният боксьор Явор Маринчев - Хиената. Тази неделя ще се проведе демонстративен спаринг турнир в залата на БК Мизия, а амбициите са в близко бъдеще и в Плевен да се организират станалите популярни гала вечери, както и да се търсят талантливи боксьори, които да бъдат изградени за мачове в професионалния бокс навън.

Това е и основната цел пред бившия шампион на България, който има сериозен опит на профиринга. Припомняме, че неотдавна Явор Маринчев записа престижна победа над британеца Карл Уийлър в "A night of war" /"Нощта на войната"/ в Лондон.

"Основният ни приоритет ще е да подготвим момчета за сериозни мачове зад граница. Като за начало ще се целим в някоя титла в България. Разговаряме с няколко човека, но все още всичко е в начална фаза. Плановете са ни сериозни. Надявам се много скоро да направим нещо много мащабно и да зарадваме любителите на бокса в Плевен, предлагайки им нещо, което не е правено тук до този момент", сподели Явор Маринчев пред Plevenutre.bg.

Тази неделя ще се състои демонстративен спаринг турнир в залата на БК "Мизия". На ринга ще се изправят Рейхан Тодоров срещу Румен Костов, Цветозар Илиев срещу Калин Филипов, както и самият Явор Маринчев срещу Александър Георгиев.