Спартак ще спира шампионските амбиции на Балкан (Ботевград)

Предстоящата среща е от огромно значение за двата тима

На 23 януари Спартак (Плевен) ще посрещне в зала "Балканстрой" тима на Балкан (Ботевград). Срещата е от 16 кръг на НБЛ и е от огромно значение и за двата тима. Двубоят противопоставя втория в подреждането, който е с шампионски амбиции, и плевенчани, пред които все още съществува възможността за атака на призовата тройка.

Възпитаниците на Влада Вукойчич са с 28 точки, постигнати след 13 победи и 2 загуби. Балканци са на точка зад лидера Лукойл, така че грешна стъпка в Плевен ще ги отдалечи от битката за върха.

Момчетата на Сашо Дяковски заемат пето място в класирането с 23 точки /8 победи и 7 загуби/. Припомняме, че в последния кръг плевенчани претърпяха тежко поражение в Стара Загора от Берое, но феновете вярват, че играчите са успяли да се съвземат психически и срещу Балкан ще излязат крайно мотивирани за успех. Евентуалната победа ще запази шансовете им за челните позиции.

Рефери на двубоя в събота ще са Владимир Цеков, Искрен Манолов и Орлин Николов. За дежурен представител е определен Иван Бакърджиев.

През ноември Балкан се справи със Спартак в "Арена Ботевград" с 93:76.