Продължава рязането и обезопасяването на дървета след падналия сняг

Екипите работят целодневно, въпреки изключително ниските температури

17 дървета отрязаха и обезопасиха от "Паркстрой“ за трите дни след натрупването на снега в Плевен. Част от тях бяха паднали, в резултат на мокрия и тежък сняг, уточняват от дружеството.

43 е броят на окастрените и разчистени дървета от общинската фирма. Това е необходимо, тъй като надвисналите, пречупените и нападали клони създават много проблеми за придвижването на хората и автомобилите. На някои места в града паднали дървета спряха движението.

Работниците обезопасяваха дървета в Градската градина, централната градска част и квартал "Сторгозия". Екипите работят целодневно, въпреки изключително ниските температури.

Освен мокрият и тежък сняг, който се оказва критичен за някои от дърветата и те падат, засаждането им до алеи и асфалт амортизира кореновата им система. Отрязаните дървета се маркират с 001, което е номерът на марката, с която работи Община Плевен за всякакъв вид дървесина. Изпочупените клони и изгнили дървета се извозват до сметището, някои се ползват в оранжерията на фирмата, както и за социални домове.