Веселин Плачков: Радвам се, че "Дякон Левски" помогна на хората да разберат колко е важно да си българин

Телевизионната премиера на филма ще е в две части - на 18 и 19 февруари

Както вече Plevenutre.bg съобщи, предстои телевизионната премиера на филма "Дякон Левски". Кино хитът, разказващ за историята на националния герой Васил Левски, е с участието на плевенския актьор Веселин Плачков. Лентата ще бъде излъчена в две части в навечерието на годишнината от обесването на националния ни герой - 18 и 19 февруари от 21 ч. в ефира на Канал 3.

"Филмът "Дякон Левски" беше едно страхотно преживяване. Всички знаем клишетата за Левски и неговата личност, но лошото е, че рядко ги осъзнаваме. Радвам се, че този филм помогна на хората да разберат колко е важен Дякон Левски и колко е важно да си българин. Дали с критика, дали със сълза в очите, дали с добро отношение към филма - във времето всеки си спомня за него. Той тепърва започва да върши работа. Негативизмът беше малко пресилен. Аз бях там, където хората нямат достъп до телевизия. Бях там с публиката и тя харесваше филма.", разказа Плачков в предаването "Всеки следобед с Криси".

Веселин Плачков отправи и призив към българите: "Да обърнат внимание на това, което остава в тях като чувство, след като гледат филма. Нека забравят за малко, че сме 2016 година, да забравят битовите проблеми, защото всъщност хората, обърнали хода на историята са именно онези, които са следвали идеал и ценност. Общочовешките проблеми ще ги има винаги и след 200 години, когато нас ни няма."

Благодарение на работата си по филма Плачков е осъзнал и важни за самия себе си неща: "Човек трябва да проявява честност и откровеност не само към другите, но и към себе си. Да има вяра в себе си. Онова, което видях е, че да мъж не значи да си агресивен. Да си родолюбец не означава да мразиш всички други народи."