Плевенчани с шанс да се включат в петото издание на програма "Спортни таланти"

"Еврофутбол" отново ще финансира спортисти за техни участия в турнири в България или в чужбина

От днес стартира петият конкурс по програма "Спортни таланти" на Еврофутбол, с което българският букмейкър и партньорите от Фондация "Работилница за граждански инициативи" (ФРГИ) обявяват официално нейното начало.

За финансиране може да се бори всеки състезател, който попада в една от трите възрастови групи: до 15 години включително, от 16 до 20 години и от 21 до 25 години и практикуващ индивидуален спорт. В програмата могат да участват и параолимпийци, както и атлети с увредено зрение и/или слух, като отново е предвидена специална квота за тях.

За пета поредна година "Еврофутбол" ще финансира със сума до 5 000 лева спортистите за техни участия в турнири в България или в чужбина, за закупуване на екипировка, за възстановяване и тренировъчни лагери. Важно условие е кандидатите да осигурят най-малко 20% съфинансиране на разходите.

И тази година програмата стартира с общонационален конкурс. Той ще продължи до 21 февруари 2016 г. Всеки състезател, отговарящ на условията, може да кандидатства със свой проект. Кандидатурите ще бъдат оценявани от Група на съветниците, в която са включени известни състезатели и треньори, както и представители на медийните партньори.

Повече информация за условията за участие, правилата, документите за кандидатстване, както и списъка с над 70-те спорта, за които може да се кандидатства, могат да бъдат намерени в сайта на "Еврофутбол".

След като станат ясни победителите, ще се организира специална анкета за определянето на "Спортен талант на публиката", който също ще получи финансиране.

За своите четири издания на програма "Спортни таланти" "Еврофутбол" е подкрепил 103 спортисти, някои от тях два или три пъти. Сред тях фигурираха и плевенчани - параолимпиеца Михаил Христов и гребкинята Десислава Георгиева.