Помогнаха на самотна пенсионерка с онкологично заболяване, получи 3 кубика дърва за огрев

Величка Златкова е вдовица, а преди по-малко от година й открили рак

Самотна пенсионерка с онкологично заболяване получи 3 кубика дърва за огрев от общинската фирма Паркстрой ЕООД - Плевен. Toва съобщи за Plevenutre.bg Слави Михайлов, председател на националното сдружение на сираците в България.

Величка Златкова е вдовица, а преди по-малко от година лекарите и откриват рак. От тогава започват неволите на възрастната жена. Преди седмица е освидетелствана 100 процента от ТЕЛК Плевен и предстои да получава към пенсията за старост и допълнително средства от пенсията по болест. За 73-годишната Величка се грижи синът й, който не работи поради това, че трябва да се грижи за болната си майка.

Председателят на Националното сдружение на сираците в България - Слави Михайлов, разбрал за нелеката съдба на възрастната жена и се обърнал за помощ към директора на общинското предприятие с молба да й осигурят дърва за огрев, тъй като се налагало на сина да обикаля всеки ден, за да търси разпалки, с които да топли болната си майка.

Доходите на възрастната жена са 225 лева на месец, които са и крайно недостатъчни, за да посреща спокойно старините си.

"Благодаря на директора на "Паркстрой", че веднага се отзова на молбата ми за помощ и доставиха дърва, за да не мръзне в зимните дни. Величка се нуждае от топли дрехи и хигиенни материали, които ползва, за да почиства раните си. Надявам се да се намерят хора, които да помогнат на възрастната жена от Плевен, която живее в общинско жилище, предоставено й преди 36 години от община Плевен", заяви Слави Михайлов.