Пътищата в Кнежа са проходими при зимни условия

Регулярно се опесъчават заледени участъци на по-големите улици, за да се избегнат произшествия

"За поредна година нашият град стана популярен с ниските температури", заяви Илийчо Лачовски, кмет на Община Кнежа, на своя профил във Фейсбук.

"В момента всички пътища са проходими при зимни условия. Регулярно се опесъчават заледени участъци на по-големите улици, с цел да се избегнат произшествия. При влошаване на обстановката и последващ снеговалеж имаме техническа готовност да отреагираме своевременно. Моля собствениците на сгради да огледат внимателно за ледени висулки и надвиснал мокър сняг, който може да бъде опасен. Ежедневно се извършват замервания на температурите в училища и детски градини. До този момент температурните стойности във всички заведения са в норма, като средната температура в училищата варира между +19 и +21 градуса, а в детските градини - +20 и +24 градуса. Очаква се понижение на температурата, което може технически да възпрепятства нормално извозване на учениците от и към общината", казва още кметът.

"Уведомил съм всички директори на учебните заведения, че самостоятелно могат да вземат решения за отлагане началния час на занятията, както и да намалят учебните часове", допълва Лачовски.

По думите му ниските температури могат да повлияят и на нормалния график на сметоизвозването. Поетапно се отстраняват и повредите с радио-възела. Илийчо Лачовски апелира за повече толерантност при шофьорите, повишено внимание на пешеходците и търпение от всички.